Rakouský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rakouský salát
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9271 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Brambory vařené |
60 g | Červená řepa |
0,5 ks | Citrony |
100 g | Jablka |
20 g | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 273kJ
12% Sacharidy 43 g
18% Tuky 13 g
27% Sodík 543 mg
13% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 128,3mg |
Draslík | 718,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Červená řepa, Citrony, Jablka, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.

Rakouský salát postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory, uvařenou červenou řepu a omytá jablka nakrájíme na kostičky. Přidáme olej, sůl a citronovou šťávu a vše promícháme. |
2 | Hotový salát zdobíme uvařeným, na kostičky nakrájeným vejcem. |