Recept

Hovězí maso na hřebíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9284

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli omáčka
2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
5 ks Hřebíček
2 polévková lžíce Olej stolní
1,5 dl Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 767kJ
2% Sacharidy 8 g
32% Tuky 24 g
1% Sodík 21 mg
78% Bílkoviny 44 g

Hovězí maso na hřebíčku postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a česnek nakrájíme na plátky.

2

Na pekáč z varného skla dáme maso, asi čtvrtinu cibule, česnek a hřebíček, zalijeme trochou vody a v troubě uvedeme prudce do varu.

3

Pak zmírníme teplotu a přiklopené víkem dusíme asi 2 hodiny.

4

Před dohotovením přidáme zbytek cibule, olej, chilli omáčku, cukr a worcestrovou omáčku. Dolijeme asi 100 ml vody, promícháme a ještě asi 5 minut odkryté dusíme.

5

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept