Hovězí guláš se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí guláš se smetanou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9291 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
200 g | Hovězí maso zadní |
500 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
4 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 76,5mg |
Draslík | 316,0mg |
Vláknina | 655,0mg |
Vitamín A | 98,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí guláš se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, osolíme a opečeme. Podlijeme vývarem z kostí a dusíme. |
2 | K poloměkkému masu přidáme očištěné, na nudličky nakrájené kapie a dodusíme. |
3 | Šťávu necháme vysmahnout, přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a ještě povaříme. |