Telecí na celeru a rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí na celeru a rajčatech
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9296 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Celer bulvový |
20 g | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
250 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 g | Telecí plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 836,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí na celeru a rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opečeme na másle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, celer, podlijeme vývarem a dusíme. |
2 | K poloměkkému masu přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a dodusíme. |
3 | Hotovou šťávu prolisujeme, přisladíme a okyselíme citronovou šťávou. Krátce povaříme. (Pro zjemnění můžeme přidat smetanu). |