Kapustová polévka s paprikou a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustová polévka s paprikou a bramborami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 93 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
6,6 g | Česnek |
80 g | Cibule |
1300 ml | Hovězí vývar základní |
533,2 g | Kapusta hlávková |
0,6 g | Majoránka |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3,3 g | Paprika mletá sladká |
0,6 g | Pepř černý mletý |
13,3 g | Polévkové koření |
33,3 g | Slanina vepřová |
13,3 g | Sůl |
66,6 g | Tuk |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 8,6mg |
Draslík | 434,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kapusta hlávková, Majoránka, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapustová polévka s paprikou a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Kapustu očistíme, opláchneme a nakrájíme na drobné nudličky. Krátce ji spaříme a scedíme. |
2 | Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova a zalijeme malým množstvím vody. |
3 | Do tohoto základu vložíme spařenou kapustu a očištěné, opláchnuté a na kostičky nakrájené brambory. Mírně osolíme a uvaříme téměř doměkka. Rozvaření není žádoucí. |
4 | Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme papriku, majoránku a pepř a za stálého prošlehávání metlou zásmažku zalijeme vlažným vývarem. |
5 | Uvedeme do varu a za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme. |
6 | Ke konci varu přidáme česnek utřený se solí. |
7 | Nakonec do polévky vložíme uvařenou kapustu, brambory a dochutíme ji polévkovým kořením. Důkladně provaříme. |