Recept

Mramorové čokoládové kostky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 9300

Ingredience

1,5 dl Cukr krupice
0,5 kávová lžička Cukr vanilka
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 dl Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 189kJ
10% Sacharidy 36 g
18% Tuky 13 g
1% Sodík 27 mg
9% Bílkoviny 5 g

Mramorové čokoládové kostky postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku rozehřejeme nalámanou čokoládu s kousky másla nebo margarínu.Směs necháme vychladnout.

2

Do vychladlé směsi přidáme vejce,cukr,vanilkový cukr,mouku, prášek do pečiva a vymícháme v hladké těsto.Malou obdélníkovou formu vyložíme pečícím papírem.Vlijeme do ní těsto a dáme na 20 minut péci do předehřáté trouby na 200 stupňů.Pečeme ve střední části trouby.

3

Hořkou a bílou čokoládu nastouháme na hrubém struhadle a posypeme jí ještě horký korpus.Rozehřátou čokoládu rozetřeme tak,aby vzniklo nepravidelné mramorování.Necháme vychladnout a nakrájíme na kostky a můžeme podávat.

Poznámka

Z tohoto množství připravíme asi 20 kousků. Na polevu potřebujeme 100 g hořké čokolády a 100 g bílé čokolády.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept