Karbanátky na rožni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky na rožni
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9308 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
40 g | Olej stolní |
4 ks | Paprika zelená |
5 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 82,2mg |
Draslík | 542,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 166,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Olej stolní, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Karbanátky na rožni postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso umeleme a přidáme jemně nakrájenou zelenou papriku, cibuli, petrželku, citronovou šťávu a sůl. Vše dobře promícháme. |
2 | Ze hmoty utvoříme karbanátky a zprudka je opečeme na oleji. |
3 | Při podávání zdobíme plátkem citronu a rajčetem nakrájeným na dílky. |