Recept

Bramborová polévka s kedlubnou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bramborová polévka s kedlubnou 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9325
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

60 g Brambory
60 g Kedlubna
10 g Máslo čerstvé
60 g Mléko polotučné
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 137 kcal
Kilojoule 573kJ
3% Sacharidy 11 g
10% Tuky 8 g
13% Sodík 257 mg
11% Bílkoviny 6 g
Bramborová polévka s kedlubnou
  • Bramborová polévka s kedlubnou
  • 1
  • Bramborová polévka s kedlubnou
  • 2
  • Vložit obrázek

Bramborová polévka s kedlubnou postup přípravy receptu:

1

Očištěné, nakrájené kedlubny a brambory uvaříme v osolené vodě doměkka.

2

Vývarem zalijeme nasucho opraženou mouku a povaříme. Přidáme uvařenou zeleninu, vše prolisujeme a ještě krátce povaříme.

3

Nakonec do polévky přidáme v mléce rozkvedlané vejce, kousek másla a jen prohřejeme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Bramborová polévka s kedlubnou
Palec nahoru, polévku jsem nakonec rozmixovala tyčovým mixérem a rozkvedlané vejce nechala v polévce srazit, takže polévka ještě prošla varem. Více nám to tak chutná a taky jako prevence možného onemocnění salmonelózou. Mléko jsem přilila samostatně ještě před tím. Dá se postupovat, jak je uvedeno, nebo se taky dá udělat světlá máslová jíška . A taky se dá zahustit zelenina přimo a nechat povařit už zahuštěná. Polévka nám chutnala, přidala jsem ještě nasucho opražené krutony z bílého pečiva. Využívám k tomu mikrovlnou troubu.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept