Sekaný telecí řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaný telecí řízek
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9358 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Telecí plec |
1 ks | Vejce slepičí |
20 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 222,0mg |
Draslík | 349,9mg |
Vláknina | 315,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Telecí plec, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sekaný telecí řízek postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso a žemli zvlhčenou mlékem umeleme. Přidáme vejce, sůl a dobře promícháme. |
2 | Ze hmoty tvoříme oválné řízky, lehce je obalíme v mouce a zprudka nasucho opečeme. Mírně podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou. |
3 | Nakonec přidáme kousek másla. |