Kuře po lovecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře po lovecku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 9364 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 dkg | Anglická slanina |
1 kostka | Bujón zeleninový |
600 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
0,3 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 121,5mg |
Draslík | 989,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 175,9mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuře po lovecku postup přípravy receptu:
1 | V pánvi uškvaříme slaninu nakrájenou na větší kousky. Když začne hnědnout, přidáme kuřecí prsíčka nakrájená na větší kousky, mírně osolíme a asi 4 minuty smažíme. Potom přidáme houby. Necháme několik minut smažit,zaprášíme moukou a vše necháme ještě chvilku smažit. |
2 | Přilijeme rajčata i s nálevem, přilijeme trochu vody, rozdrobíme kostku vývaru,promícháme a asi deset minut povaříme. |
3 | Nakonec přidáme několik kapek worcesteru a najemno nasekanou petrželku. |