Telecí maso na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso na slanině
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9383 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
240 g | Telecí plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 410,5mg |
Vláknina | 419,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso na slanině postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso osolíme a opepříme. |
2 | V kastrole rozpustíme slaninu nakrájenou na malé kostičky, přidáme jemně nakrájenou cibuli a vložíme připravené maso. Zvolna pečeme. |
3 | Během pečení podléváme horkou vodou a poléváme šťávou. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. |