Čokoládové bochánky s tekutou čokoládou uvnitř

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 240C.
  • 2
    2/3 čokolády nalámeme na kousky a spolu s máslem necháme rozpustit ve vodní lázni.
  • 3
    Mezitím rozšleháme vejce s cukrem, přidáme čokoládu a nakonec vmícháme mouku. Metličkou důkladně prošleháme na hladký krém.
  • 4
    Šest formiček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Každou naplníme do jedné třetiny těstem, doprostřed vložíme dvě kostičky zbylé čokolády a dolijeme těstem.
  • 5
    Pečeme cca 10min, poté necháme mírně vychladnout, vyklopíme a ještě teplé podáváme. Můžeme dozdobit čerstvým ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.