Jednoduchý recept

Čokoládové bochánky s tekutou čokoládou uvnitř

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9386

Ingredience

80 g Cukr krupice
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí
150 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 266kJ
9% Sacharidy 31 g
24% Tuky 18 g
2% Sodík 47 mg
9% Bílkoviny 5 g

Čokoládové bochánky s tekutou čokoládou uvnitř postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 240C.

2

2/3 čokolády nalámeme na kousky a spolu s máslem necháme rozpustit ve vodní lázni.

3

Mezitím rozšleháme vejce s cukrem, přidáme čokoládu a nakonec vmícháme mouku. Metličkou důkladně prošleháme na hladký krém.

4

Šest formiček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Každou naplníme do jedné třetiny těstem, doprostřed vložíme dvě kostičky zbylé čokolády a dolijeme těstem.

5

Pečeme cca 10min, poté necháme mírně vychladnout, vyklopíme a ještě teplé podáváme. Můžeme dozdobit čerstvým ovocem.

Poznámka

Použijeme čokoládu s vysokým obsahem kakaa. Vhodné jsou např. formičky na muffiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept