Italská telecí pečeně s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská telecí pečeně s vejci
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9391 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
100 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
160 g | Telecí plec |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 919kJ
1% Sacharidy 3 g
17% Tuky 12 g
18% Sodík 352 mg
42% Bílkoviny 24 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 320,1mg |
Draslík | 465,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Italská telecí pečeně s vejci postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso osolíme a dusíme na másle spolu s nakrájenými rajčaty. |
2 | Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a posypeme uvařenými, nasekanými vejci a jemně nasekanou petrželkou. |