Vepřové kotlety na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety na houbách
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9398 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
250 ml | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín celý |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
300 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 109,1mg |
Draslík | 846,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety na houbách postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na oleji. |
2 | Opečené maso vyjmeme a do tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, kmín a na plátky nakrájené houby. Vše osmažíme, přidáme kotlety, podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka. |
Poznámka
Použijeme nejlépe hříbky.
Dnes jsem vařila podle tohoto receptu. Použila jsem ale houby krátce podušeně a zmrazené, které jsem přidala až před koncem přípravy, kdy bylo už maso skoro měkké. Bylo jich asi trochu víc než je uvedeno v receptu. Kotlety jsem na okrajích nařízla, aby se nezkroutily. Silný vývar si přopravuji do zásoby, zmrazím ho v běžném platu určeném na ledové kostky, sesypu pak do dózy a zavíčkuji. Kostky používám dle potřeby. Nadbytek čerstvých hub v sezóně mrazím mírně podušené, nebo steriluji taktéž mírně podušené ve sklenicích. Používám všude tam, kde čerstvé, u sušených to už nejde.