Jednoduchý recept

Vepřové kotlety na houbách

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové kotlety na houbách 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 9398

Ingredience

20 g Cibule
100 g Houby čerstvé
250 ml Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín celý
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
300 g Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 683kJ
2% Sacharidy 8 g
32% Tuky 24 g
27% Sodík 538 mg
66% Bílkoviny 37 g

Vepřové kotlety na houbách postup přípravy receptu:

1

Omyté kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na oleji.

2

Opečené maso vyjmeme a do tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, kmín a na plátky nakrájené houby. Vše osmažíme, přidáme kotlety, podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.

Poznámka

Použijeme nejlépe hříbky.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřové kotlety na houbách
Dnes jsem vařila podle tohoto receptu. Použila jsem ale houby krátce podušeně a zmrazené, které jsem přidala až před koncem přípravy, kdy bylo už maso skoro měkké. Bylo jich asi trochu víc než je uvedeno v receptu. Kotlety jsem na okrajích nařízla, aby se nezkroutily. Silný vývar si přopravuji do zásoby, zmrazím ho v běžném platu určeném na ledové kostky, sesypu pak do dózy a zavíčkuji. Kostky používám dle potřeby. Nadbytek čerstvých hub v sezóně mrazím mírně podušené, nebo steriluji taktéž mírně podušené ve sklenicích. Používám všude tam, kde čerstvé, u sušených to už nejde.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept