Vepřové kotlety na houbách

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
426 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na oleji.
  • 2
    Opečené maso vyjmeme a do tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, kmín a na plátky nakrájené houby. Vše osmažíme, přidáme kotlety, podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 6. 2015
Vepřové kotlety na houbách
Dnes jsem vařila podle tohoto receptu. Použila jsem ale houby krátce podušeně a zmrazené, které jsem přidala až před koncem přípravy, kdy bylo už maso skoro měkké. Bylo jich asi trochu víc než je uvedeno v receptu. Kotlety jsem na okrajích nařízla, aby se nezkroutily. Silný vývar si přopravuji do zásoby, zmrazím ho v běžném platu určeném na ledové kostky, sesypu pak do dózy a zavíčkuji. Kostky používám dle potřeby. Nadbytek čerstvých hub v sezóně mrazím mírně podušené, nebo steriluji taktéž mírně podušené ve sklenicích. Používám všude tam, kde čerstvé, u sušených to už nejde.