Podkrkonošské kyselo

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
672 mg
Cukr
326 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnuté sušené houby, kmín a opláchnutý uzený bůček dáme vařit do části vývaru. Ve zbytku vlažného vývaru rozmícháme chlebový kvásek. Uvařený bůček vyjmeme a do získaného vývaru zavaříme rozmíchaný kvásek.
  • 2
    Uzený bůček nakrájíme na drobné kostky a spolu s cibulkou jemně nakrájenou a dorůžova osmahnutou na másle s brambory nakrájenými na kostky přidáme také do vývaru.
  • 3
    Polévku vaříme a když jsou brambory měkké, přimícháme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit.
  • 4
    Kyselo dle potřeby osolíme a krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.