Holub domácí nadívaný

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2353 kcal
Bílkoviny
136 g
Tuky
16 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
62 mg
Cukr
62 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pečlivě očištěné mladé holuby opláchneme a necháme okapat. Kůži na prsou uvolníme pro náplň.
  • 2
    Jatérka opatrně zbavíme žluče, očistíme je a opláchneme.
  • 3
    Příprava nádivky: Žemle oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout.
  • 4
    Holubí játra nakrájíme na malé kostičky. Máslo vyšleháme se žloutky, osolíme, přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať, mletý květ, navlhčené žemle a játra. Vše promícháme.
  • 5
    Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej do nádivky vmícháme.
  • 6
    Holuby plníme nádivkou, stáhneme je nití nebo jehlicí, na povrchu i uvnitř mírně osolíme a upečeme je na 2/3 dávky másla. Během pečení holuby přeléváme výpekem a podléváme trochou vody.
  • 7
    Upečené holuby vyjmeme. Zbylou šťávu zjemníme máslem, přisolíme a krátce převaříme.
  • 8
    Při podávání rozsekneme holuby na dvě stejné půlky a přeléváme je šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.