Holub domácí nadívaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holub domácí nadívaný
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 944 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 ks | Holub |
100 g | Játra holubí |
150 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
1 g | Muškátový květ |
10 g | Petržel - nať |
30 g | Sůl |
80 g | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
500 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 215,9mg |
---|---|
Cholesterol | 720,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 124,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Holub, Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Játra holubí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Holub domácí nadívaný postup přípravy receptu:
1 | Pečlivě očištěné mladé holuby opláchneme a necháme okapat. Kůži na prsou uvolníme pro náplň. |
2 | Jatérka opatrně zbavíme žluče, očistíme je a opláchneme. |
3 | Příprava nádivky: Žemle oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. |
4 | Holubí játra nakrájíme na malé kostičky. Máslo vyšleháme se žloutky, osolíme, přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať, mletý květ, navlhčené žemle a játra. Vše promícháme. |
5 | Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej do nádivky vmícháme. |
6 | Holuby plníme nádivkou, stáhneme je nití nebo jehlicí, na povrchu i uvnitř mírně osolíme a upečeme je na 2/3 dávky másla. Během pečení holuby přeléváme výpekem a podléváme trochou vody. |
7 | Upečené holuby vyjmeme. Zbylou šťávu zjemníme máslem, přisolíme a krátce převaříme. |
8 | Při podávání rozsekneme holuby na dvě stejné půlky a přeléváme je šťávou. |