Recept

Perlička dušená na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 945

Ingredience

200 g Cibule
100 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
2 g Pepř černý celý
2500 g Perlička
150 g Slanina vepřová
30 g Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 992kJ
1% Sacharidy 2 g
32% Tuky 24 g
70% Sodík 1 g
115% Bílkoviny 65 g

Perlička dušená na slanině postup přípravy receptu:

1

Perličky očistíme, opláchneme, protkneme polovinou dávky slaniny a na povrchu i uvnitř mírně osolíme. Ztvarujeme je pomocí provázku nebo jehel.

2

Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme polovinu dávky másla. Na slanině s máslem osmahneme do zlatova jemně nakrájenou cibuli, zastříkneme ji vodou a přidáme pepř a nové koření.

3

Do vařícího základu vložíme perličky a pod poklicí za občasného přelévání šťávou dusíme doměkka. Potom perličky vyjmeme.

4

Šťávu zjemníme máslem, přisolíme a krátce převaříme.

5

Při podávání perličkám nasekneme klouby a porce přeléváme necezenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept