Fazolová s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová s rajčaty
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9463 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
40 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
250 g | Fazole bílé |
5 ks | Rajčata |
20 g | Tuk |
1 špetka | Tymián sušený |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 11,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 845,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Cibule, Fazole bílé, Rajčata, Tuk, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Fazolová s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Fazole přes noc namočíme do vody a druhý den uvaříme doměkka. Před koncem vaření přidáme nakrájená rajčata, koření, sůl a vše společně povaříme. |
2 | Polévku prolisujeme nebo rozmixujeme a necháme přejít varem. |
3 | Do hotové polévky zamícháme na slanině dozlatova opečenou cibulku. |
Poznámka
Podáváme s osmaženým chlebem.