Fazolkový mozeček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolkový mozeček
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9478 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 g | Cibule |
300 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
10 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 251,3mg |
Draslík | 252,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fazolkový mozeček postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené fazolky, osolíme, opepříme a mírně podlijeme. Dusíme doměkka. |
2 | Nakonec přidáme vejce a necháme srazit. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí. |