Dušená kapusta s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená kapusta s vejci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9482 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
20 g | Cibule |
300 g | Kapusta hlávková |
10 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 214kJ
5% Sacharidy 17 g
23% Tuky 18 g
18% Sodík 357 mg
35% Bílkoviny 20 g
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 493,5mg |
Draslík | 842,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 180,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušená kapusta s vejci postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě a jemně nakrájíme. |
2 | Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kapustu, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme vejce a necháme srazit. |