Hovězí sýrová se žloutky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí sýrová se žloutky
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 9497 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1250 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 963,4mg |
Vláknina | 336,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí sýrová se žloutky postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si čtyři polévkové talíře nebo šálky. Do každého vložíme syrový žloutek, jednu lžíci strouhaného sýru, dvě lžíce smetany a dobře rozmícháme. |
2 | Zalijeme horkým vývarem, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. |