Zdravý recept

Vývar z hovězích kostí

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vývar z hovězích kostí 5 1
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 95

Ingredience

300 g Cibule
4600 g Kosti hovězí řídké
0,3 g Pepř černý celý
100 g Sůl
12 l Voda pitná
1000 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,412 kcal
Kilojoule 5 909kJ
2% Sacharidy 7 g
117% Tuky 88 g
282% Sodík 6 g
247% Bílkoviny 139 g

Vývar z hovězích kostí postup přípravy receptu:

1

Kosti pečlivě omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme cibuli, celý pepř a pozvolna vaříme nejméně 2-3 hodiny.

2

Do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu a uvaříme doměkka.

3

Hotový vývar procedíme hustým cedníkem.

4

Tento vývar používáme k přípravě polévek a pokrmů.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vývar z hovězích kostí
Recept na klasický vývar, dávám palec nahoru. Já jen po dosažení varu seberu z povrchu pěnu. Počet porcí v receptu je mylná informace, správně to je počet litrů už hotového vývaru.smile Tento vývar se dá zmrazit v menších krabičkách a pak odebírat dle potřeby. Místo různých bujónových kostek :-)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept