Jednoduchý recept

Kapr dušený na víně se šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 950

Ingredience

150 g Cibule
100 g Citrony
1000 g Kapr obecný
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
20 g Sůl
100 g Tuk
300 ml Voda pitná
500 ml Víno bílé
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 580kJ
2% Sacharidy 6 g
34% Tuky 26 g
42% Sodík 844 mg
39% Bílkoviny 22 g

Kapr dušený na víně se šunkou postup přípravy receptu:

1

Očištěného kapra omyjeme a naporcujeme. U porcí nařízneme kůži, do řezu zasuneme klínek omytého citronu a maso mírně osolíme.

2

Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku. Vložíme na ní porce mírně pomoučeného kapra, po obou stranách je krátce osmahneme, zastříkneme vodou a krátce dusíme.

3

Potom přilijeme víno, polovinu másla a znovu podusíme.

4

Na zbylém másle prohřejeme plátek šunky, kapra přelijeme necezenou šťávou a ozdobíme šunkou.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept