Kapr dušený na víně se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr dušený na víně se šunkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 950 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
100 g | Citrony |
1000 g | Kapr obecný |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
100 g | Tuk |
500 ml | Víno bílé |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 97,5mg |
Draslík | 405,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 33,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Kapr obecný, Sůl, Tuk, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapr dušený na víně se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kapra omyjeme a naporcujeme. U porcí nařízneme kůži, do řezu zasuneme klínek omytého citronu a maso mírně osolíme. |
2 | Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku. Vložíme na ní porce mírně pomoučeného kapra, po obou stranách je krátce osmahneme, zastříkneme vodou a krátce dusíme. |
3 | Potom přilijeme víno, polovinu másla a znovu podusíme. |
4 | Na zbylém másle prohřejeme plátek šunky, kapra přelijeme necezenou šťávou a ozdobíme šunkou. |
5 | Ihned podáváme. |