Jáhlová se sušenými houbami
0 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
 - 1250mililitrůVoda pitná
 - 80gramůJáhly - loupané proso
 - 60gramůTuk
 - 20gramůHouby sušené
 - 1špetkaKmín celý
 - 1špetkaSůl
 - 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
 
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1051 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
64 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 mg
Postup přípravy
- 1Houby vypereme a zalijeme vodou, necháme min. jednu hodinu máčet.
 - 2Přebrané a vyprané jáhly spaříme, scedíme a osmahneme na polovině tuku. Přilijeme vodu, namočené rozsekané houby, kmín, sůl a dáme vařit.
 - 3Připravíme si zlatavou jíšku ze zbylého tuku a mouky.
 - 4Zahustíme polévku a vaříme ještě 10 minut.
 - 5Posypeme jemně nakrájenou petrželkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.