Recept

Vařená slepice se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 9520

Ingredience

600 g Brambory
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Paprikové lusky čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
1200 g Slepice
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 822kJ
8% Sacharidy 28 g
38% Tuky 28 g
21% Sodík 416 mg
134% Bílkoviny 76 g

Vařená slepice se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Uvařenou slepici naporcujeme, osolíme a opečeme na másle. Poté ji mírně podlijeme, podusíme zhruba 10 minut, přidáme oloupané a na menší kostky nakrájené brambory a cibuli. Brambory osolíme a vše dusíme dalších 10 minut.

2

Papriky omyjeme, očistíme, nakrájíme na proužky. Rajčata oloupeme a nakrájíme a spolu s paprikami přidáme ke kuřeti. Vše řádně promícháme se šťávou z kuřete, posypeme nasekanou petrželovou natí a dáme zapéct do rozehřáté trouby.

Poznámka

Jako přílohu podáváme hlávkový salát. Slepici uvaříme předem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept