Celer dušený s rajčaty a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer dušený s rajčaty a hráškem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 9525 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
10 g | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
100 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 318,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Celer dušený s rajčaty a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný, nahrubo nastrouhaný celer osolíme a dusíme na másle. |
2 | K téměř měkkému celeru přidáme sterilovaný hrášek a omytá, na plátky nakrájená rajčata. Krátce podusíme. |
3 | Nakonec podle chuti dosolíme a hotový pokrm posypeme sekanou petrželkou. |