Jednoduchý recept

Kapr smažený v sýrovém těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 956

Ingredience

1000 g Kapr obecný
150 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hrubá
1,5 g Pepř černý mletý
70 g Slanina vepřová
100 g Sýr Eidam cihla 40%
20 g Sůl
200 g Tuk
80 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 781kJ
2% Sacharidy 9 g
43% Tuky 32 g
46% Sodík 924 mg
43% Bílkoviny 24 g

Kapr smažený v sýrovém těstíčku postup přípravy receptu:

1

Očištěného kapra omyjeme a zbavíme jej kůže a hřbetní kosti. Nakrájíme jej na porce, mírně osolíme a opepříme.

2

Z vajec rozšlehaných s mlékem, z mouky a strouhaného sýru připravíme těstíčko, do něhož zamícháme na velmi malé kostičky nakrájenou slaninu.

3

Jednotlivé porce kapra smáčíme v těstíčku a zvolna je v horkém tuku smažíme do zlatavé barvy.

4

Po usmažení kapra ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept