Americký biftek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Americký biftek
Americký biftek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 9587 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Hovězí svíčková |
10 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
20 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 178,3mg |
Draslík | 387,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Americký biftek postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na bifteky, lehce naklepeme, osolíme a po každé straně grilujeme asi 3-4 minuty. |
2 | Do vymazané zapékací mísy nalijeme rozšlehané vejce v troše mléka a necháme ve vodní lázni srazit. |
3 | Hotový biftek dáme na teplý talíř, na biftek položíme vaječnou sedlinu, potřeme rajčatovým protlakem a posypeme nastrouhaným sýrem. |