Hovězí polévka s krupicí a vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s krupicí a vejcem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 96 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
7 g | Petržel - nať |
13 g | Polévkové koření |
67 g | Pšeničná krupice |
53 g | Vejce slepičí |
2200 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 33,4mg |
Draslík | 892,8mg |
Vláknina | 398,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Polévkové koření, Pšeničná krupice, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí polévka s krupicí a vejcem postup přípravy receptu:
1 | Do mírně vařícího se hovězího vývaru sypeme pomalu krupici a stále mícháme metlou. Krupici asi 6-8 minut povaříme a potom do polévky za stálého míchání vlijeme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit. |
2 | Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a krátce povaříme. |
3 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání. |