Jednoduchý recept

Aljašská treska zapečená se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 960
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Citrony
100 g Máslo čerstvé
500 g Mléko polotučné
20 g Petržel - nať
30 g Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 40%
1500 g Treska aljašská
120 g Tuk
400 g Vejce slepičí
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 905kJ
1% Sacharidy 5 g
41% Tuky 31 g
67% Sodík 1 g
70% Bílkoviny 40 g
Aljašská treska zapečená se sýrem

Aljašská treska zapečená se sýrem postup přípravy receptu:

1

Ryby zbavíme páteřní kosti a ploutví, očistíme je, opláchneme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme krátce odležet.

2

Potom je krátce opečeme na tuku, vložíme do máslem vytřené zapékací misky, zastříkneme vodou a pod pokličkou krátce podusíme.

3

Vejce rozšleháme s mlékem, mírně osolíme, vlijeme na podušené tresky, posypeme strouhaným sýrem a v troubě rychleji zapečeme.

4

Ihned podáváme.

5

Při podávání pokrm pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept