Zelná s kroupami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelná s kroupami
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9611 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
50 g | Ječné kroupy |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
40 g | Tuk |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1250 ml | Voda pitná |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 508,2mg |
Draslík | 571,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 252,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelná s kroupami postup přípravy receptu:
1 | Kroupy přebereme, opereme a osmahneme na tuku, zalijeme vodou. Uvaříme do poloměkka. Přidáme nakrouhané, spařené zelí, sůl a vaříme až je vše měkké. |
2 | Zalijeme polévku smetanou s rozšlehaným žloutkem a prohřejeme. |
3 | Dochutíme pepřem a posypeme petrželkou. |