Jednoduchý recept

Vepřové kotlety - přírodní

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové kotlety - přírodní 5 1
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 9699

Ingredience

1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 ks Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 903kJ
0% Sacharidy 0 g
19% Tuky 14 g
6% Sodík 113 mg
37% Bílkoviny 21 g

Vepřové kotlety - přírodní postup přípravy receptu:

1

Kotlety očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.

2

Na rozpáleném oleji je opečeme z obou stran, z každé asi 4 minuty. Přendáme na vyhřátou mísu.

3

Výpek podlijeme vodou nebo vývarem, povaříme a nalijeme na kotlety.

4

Podáváme s brambory, rýží a zeleninovým salátem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřové kotlety - přírodní
Vepřové kotlety jsem měla bez kosti, místo naklepávání paličkou jsem použila tenderizér. Někdy připravuji s moukou a někdy, když chci jen steaky bez šťávy, tak ji nedávám. Připravuji na litinové pánvičce, která si udrží vyšší teplotu, aby se maso správně zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Jinak to je rychle připravené minutkové jídlo a za mě palec nahoru. Jako přílohu jsem podávala pečené brambory, domáci tatarskou omáčku a zeleninový salát. sunglasses

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept