Jednoduchý recept

Hovězí polévka s játrovou rýží, noky nebo knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 97

Ingredience

20 g Cibule
200 g Játra hovězí
0,5 g Majoránka
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
80 g Strouhanka
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
60 ml Voda pitná
2 l Vývar z hovězích kostí
10 g Česnek
100 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 184 kcal
Kilojoule 770kJ
5% Sacharidy 16 g
11% Tuky 8 g
58% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g

Hovězí polévka s játrovou rýží, noky nebo knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Hovězí játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky, přidáme navlhčenou a vymačkanou žemli, cibuli a vše najemno umeleme.

2

Do umleté směsi zamícháme strouhanku, česnek utřený se solí, prosátou mouku a vejce. Směs okořeníme drcenou majoránkou a mletým pepřem.

3

Vše dobře promícháme a do vařícího hovězího vývaru zavaříme jako játrovou rýži, noky nebo knedlíčky.

4

Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

5

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

6

Játrové noky - vykrajujeme je navlhčenou polévkovou lžící a zaváříme do vývaru.

7

Játrové knedlíčky - tvarujeme obvyklým způsobem a zaváříme do vývaru jako noky.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept