Makrela na maďarský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela na maďarský způsob
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 970 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
1000 g | Makrela obecná |
150 g | Máslo čerstvé |
20 g | Paprika mletá sladká |
500 g | Paprikové lusky čerstvé |
500 g | Rajčata |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 295,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 68,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Makrela na maďarský způsob postup přípravy receptu:
1 | Makrely omyjeme a nakrájíme na porce. |
2 | Cibuli nakrájíme na plátky, papriky zbavené semen nakrájíme na nudličky a rajčata na plátky. Zeleninu vložíme do rozpuštěného másla, osmahneme, přidáme mletou papriku, znovu mírně osmahneme, zastříkneme vodou a podusíme. |
3 | Do směsi vložíme nakrájenou a mírně osolenou makrelu a dusíme doměkka. |
4 | Nakonec přilijeme smetanu a vše ještě krátce podusíme. |
5 | Ihned podáváme. |