Vepřové kotlety dušené přírodní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety dušené přírodní
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9700 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 71,7mg |
Draslík | 343,0mg |
Vláknina | 15,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety dušené přírodní postup přípravy receptu:
1 | Kotlety očistíme, po stranách nařízneme, naklepeme, osolíme a poprášíme. |
2 | Opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Podlijeme vodou a za občasného podlití dusíme doměkka. |
3 | Podáváme s brambory, rýží a zeleninovým salátem. |
Poznámka
V tlakovém hrnci: opečené maso podlijeme 2 dl vody, uzavřeme a dusíme asi 30 minut.
Na kotlety jsem ještě přidala trochu hrubě drceného pepře. Mouku nedávám přímo na maso, ale maso z obou stran osmahnu na rozehřátém tuku, vyjmu ho, přidám mouku, udělám jíšku a za stálého prošlehavání metličlou rozředím vývarem nebo vodou. Po dosažení varu přidám maso a dusím pod pokličkou, až je měkké. Použila jsem více mouky než uvádí recept. Pokud bych měla nějakou smaženou přílohu, dám méně. Doporučuji vyzkoušet, je to rychle připravený oběd. Může se ještě přidat sázené vejce. Palec nahoru