Jednoduchý recept

Vepřové kotlety dušené přírodní

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové kotlety dušené přírodní 5 1
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 9700

Ingredience

1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Sůl
4 ks Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 899kJ
0% Sacharidy 0 g
19% Tuky 14 g
6% Sodík 113 mg
37% Bílkoviny 21 g

Vepřové kotlety dušené přírodní postup přípravy receptu:

1

Kotlety očistíme, po stranách nařízneme, naklepeme, osolíme a poprášíme.

2

Opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Podlijeme vodou a za občasného podlití dusíme doměkka.

3

Podáváme s brambory, rýží a zeleninovým salátem.

Poznámka

V tlakovém hrnci: opečené maso podlijeme 2 dl vody, uzavřeme a dusíme asi 30 minut.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřové kotlety dušené přírodní
Na kotlety jsem ještě přidala trochu hrubě drceného pepře. Mouku nedávám přímo na maso, ale maso z obou stran osmahnu na rozehřátém tuku, vyjmu ho, přidám mouku, udělám jíšku a za stálého prošlehavání metličlou rozředím vývarem nebo vodou. Po dosažení varu přidám maso a dusím pod pokličkou, až je měkké. Použila jsem více mouky než uvádí recept. Pokud bych měla nějakou smaženou přílohu, dám méně. Doporučuji vyzkoušet, je to rychle připravený oběd. Může se ještě přidat sázené vejce. Palec nahorusmile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept