Jednoduchý recept

Vepřová kýta, krkovička, plecko s jablky

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřová kýta, krkovička, plecko s jablky 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 9728

Ingredience

1 ks Cibule
4 ks Jablka
1 špetka Kmín celý
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Sůl
500 g Vepřové maso libové

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 845kJ
8% Sacharidy 30 g
34% Tuky 26 g
3% Sodík 61 mg
41% Bílkoviny 23 g

Vepřová kýta, krkovička, plecko s jablky postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na kostky a osmahneme na rozpáleném oleji, osolíme, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, kmín, trochu podlijeme a dusíme doměkka.

2

Jablka oloupeme, nastrouháme, podusíme a přidáme k masu.

3

Vše ještě krátce podusíme, dochutíme a podáváme s vařenými brambory nebo rýží.

Poznámka

Maso můžeme připravit v tlakovém hrnci.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vepřová kýta, krkovička, plecko s jablky
Vepřová kýta, krkovička, plecko s jablky byl recept, který nadchl nejvíce manžela. Určitě mu ho budu muset uvařit znova, protože podle jeho slov: „si vážně pochutnal“. I mně tento recept chutnal a to i z toho důvodu, že byl rychle připravený blink. Takové recepty jsou nejlepší hlavně, když máte malé hyperaktivní děti grin.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept