Vepřová kýta, krkovička, plecko s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta, krkovička, plecko s jablky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9728 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 ks | Jablka |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 90,6mg |
Draslík | 251,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Kmín celý, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta, krkovička, plecko s jablky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky a osmahneme na rozpáleném oleji, osolíme, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, kmín, trochu podlijeme a dusíme doměkka. |
2 | Jablka oloupeme, nastrouháme, podusíme a přidáme k masu. |
3 | Vše ještě krátce podusíme, dochutíme a podáváme s vařenými brambory nebo rýží. |
Poznámka
Maso můžeme připravit v tlakovém hrnci.
Vepřová kýta, krkovička, plecko s jablky byl recept, který nadchl nejvíce manžela. Určitě mu ho budu muset uvařit znova, protože podle jeho slov: „si vážně pochutnal“. I mně tento recept chutnal a to i z toho důvodu, že byl rychle připravený