Bucatini s rajčaty a cibulovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bucatini s rajčaty a cibulovou omáčkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 9732 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
600 g | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
150 g | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Bucatini |
125 ml | Víno červené |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 14g |
Draslík | 370,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 696,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pancetta, Pepř černý mletý, Těstoviny Bucatini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bucatini s rajčaty a cibulovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na tenká kolečka,dáme na velkou pánev na rozpálený olej a pět minut restujeme.Přidáme na kostičky nakrájenou pancettu a dalších pět minut restujeme.Dále přidáme oloupaná a nasekaná rajčata a deset minut vaříme.Přilijeme suché červené víno,ochutíme solí a pepřem a deset minut vaříme.Přiklopíme a vaříme asi hodinu za stálého míchání. |
2 | Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme je a dáme do nahřáté servírovací mísy.Přelijeme omáčkou,dobře promícháme. |
3 | Podáváme horké. |