Kokosky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kokosky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 9752 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
200 g | Cukr moučkový |
200 g | Kokos - mletý (Kopra) |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 26,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kokosky postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme pískový i moučkový cukr. Směs mícháme ve vodní lázni, až je horká. Odstavíme z ohně a za stálého šlehání přidáme kokos. Necháme vychladnout. |
2 | Do vychladlé směsi lehce vmícháme mouku. Pomocí sáčku s trubičkou nastříkáme na vymazaný plech kokosky. Usušíme je v troubě při teplotě asi 50 stupňů Celsia. |