Jednoduchý recept

Vepřové řízky na víně s křenem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 9755

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
2 polévková lžíce Křen
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý celý
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
4 ks Vepřová kýta
1 dl Víno bílé
50 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 323kJ
1% Sacharidy 5 g
28% Tuky 21 g
6% Sodík 118 mg
38% Bílkoviny 22 g

Vepřové řízky na víně s křenem postup přípravy receptu:

1

Řízky očistíme, po okrajích lehce nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou.

2

Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, vložíme připravené řízky a opečeme z obou stran. Podlijeme je trochou horké vody, vínem, přidáme tymián a pod pokličkou dusíme doměkka.

3

Výpek dochutíme citrónovou šťávou a špetkou cukru.

4

Podáváme posypané drobně nasekanou šunkou a jemně nastrouhaným křenem, přelijeme výpekem. Jako přílohu podáváme opečené brambory a zeleninový salát.

Poznámka

Pokrm můžeme připravit v tlakovém hrnci: opečené řízky podlijeme 2 dl vody a 1 dl vína a dusíme asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept