Jednoduchý recept

Vepřový smažený řízek v sýrovém těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřový smažený řízek v sýrovém těstíčku 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 9757

Ingredience

0,5 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 plátek Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 604kJ
0% Sacharidy 1 g
54% Tuky 41 g
4% Sodík 79 mg
8% Bílkoviny 4 g

Vepřový smažený řízek v sýrovém těstíčku postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s mlékem, zašleháme vejce, osolíme, vmícháme nastrouhaný sýr a připravíme si řídké těsto. Řízky očistíme, naklepeme, po krajích nařízneme a osolíme.

2

Namáčíme je v připraveném těstíčku a smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji dozlatova.

Poznámka

Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší a zeleninovým kompotem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřový smažený řízek v sýrovém těstíčku
Kdo má rád úpravu masa smažením, tak si pochutná. Udělala jsem jen trochu více těstíčka, to dělám vždy, ať nemusím šetřit :-) Ono záleží, jak jsou velké plátky masa. Smažím ve vyšší vrstvě oleje, tak ho je potřeba více, než uvádí recept. Jde použít i sýr uzený, někdy naklepané plátky masa potřu prolisovaným česnekem, nebo se dá přidat do těstíčka.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept