Jednoduchý recept

Kapr vařený na modro

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 9759

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 ks Kapr obecný
1 ks Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
0,1 l Ocet vinný
6 ks Pepř černý celý
1 ks Sůl
3 polévková lžíce Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 637 kcal
Kilojoule 2 665kJ
13% Sacharidy 45 g
72% Tuky 54 g
4846% Sodík 97 g
14% Bílkoviny 8 g

Kapr vařený na modro postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu vlijeme ocet, vložíme koření a zeleninu nakrájenou na kolečka, přilijeme zhruba 0,5 l vody a povaříme 15 minut.

2

Kapra naporcujeme. Zacházíme s ním velmi opatrně, abychom z něj nesetřeli sliz. Porce rozložíme na plochou mísu, přelijeme je vřelým octem a necháme vařit.

3

Rybu vyjmeme lopatičkou, pokládáme na nahřátou mísu a podáváme ozdobenou dílky citrónu s petrželovým máslem a vařenými bramborami.

Poznámka

Pro tuto úpravu kapra se nejlépe hodí kapr bez šupin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept