Jednoduchý recept

Filé po pražsku

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Filé po pražsku 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 976
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Citrony
1000 g Filé z aljašské tresky
80 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej stolní
1 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
180 g Strouhanka
20 g Sůl
200 g Tuk
60 g Vejce slepičí
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 678kJ
5% Sacharidy 17 g
36% Tuky 27 g
47% Sodík 938 mg
38% Bílkoviny 21 g
Filé po pražsku
  • Filé po pražsku
  • 1
  • Filé po pražsku
  • 2
  • Filé po pražsku
  • 3
  • Vložit obrázek

Filé po pražsku postup přípravy receptu:

1

Rybí filé nakrájíme na porce, opepříme je, posypeme sekanou petrželovou natí nebo pažitkou a pokapeme vínem, citronovou šťávou a olejem. Necháme krátce odležet v chladničce.

2

Potom filé osolíme, obalíme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém tuku filé zvolna smažíme do zlatavé barvy.

3

Ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Filé po pražsku
Smažené rybí filé máme rádi, tento recept nezklamal a můžu ho doporučit. Použila jsem ale o hodně více tuku na smažení, než uvádí recept.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept