Jednoduchý recept

Kapr pečený s citrónem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9763

Ingredience

1 ks Citrony
1 kg Kapr obecný
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 679kJ
1% Sacharidy 3 g
28% Tuky 21 g
18% Sodík 358 mg
86% Bílkoviny 49 g

Kapr pečený s citrónem postup přípravy receptu:

1

Naporcovaného kapra osolíme, uděláme do něj zářezy. Do zářezů vložíme půlkolečka citrónů i s kůrkou (řádně je umyjeme a vypeckujeme).

2

Kapra pečeme na másle cca 10 minut.

3

Hotové porce posypeme nasekaným vařeným vejcem smíchaným s drobně nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Vejce natvrdo uvaříme předem. Jako přílohy podáváme vařené brambory, saláty, bramborovou kaši nebo bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept