Ryba pečená na sardeli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba pečená na sardeli
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 9784 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Sardelové řezy |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 123,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 84,3mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Sardelové řezy, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ryba pečená na sardeli postup přípravy receptu:
1 | Z ryby odstraníme šupiny, vykucháme ji, omyjeme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. |
2 | U hřbetní ploutve uděláme několik zářezů, do kterých vložíme půlkolečka citrónu bez jader. |
3 | V pekáči rozehřejeme máslo, rybu na něj vložíme a během pečení ji často potíráme máslem utřeným se sardelemi. |
Poznámka
Rybu podáváme posypanou petrželovou natí s bramborami. Pro tuto úpravu ryby jsou vhodné štiky, kapři, candáti a zmrazené rybí filé.