Recept

Vepřové žaludky zadělávané se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9821

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 špetka Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej stolní
5 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
600 g Vepřové žaludky
100 g Zelenina kořenová
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 136kJ
12% Sacharidy 42 g
37% Tuky 28 g
10% Sodík 195 mg
59% Bílkoviny 33 g

Vepřové žaludky zadělávané se smetanou postup přípravy receptu:

1

Žaludky rozkrojíme, odstraníme tuk, dobře vypereme a krátce povaříme ve slané vodě. Slijeme a dle potřeby ještě dočistíme. Vložíme do osolené vody, přidáme očištěnou zeleninu, jednu cibuli, celý pepř a vaříme doměkka.

2

Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, vmícháme prolisovaný česnek, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře povaříme.

3

Potom přidáme měkké žaludky nakrájené na nudličky, smetanu, majoránku, mletý pepř a hotový pokrm prohřejeme a dochutíme citrónovou šťávou.

4

Podáváme s vařenými brambory.

Poznámka

Kořenová zelenina nemusí být.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept