Aljašská treska na karí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aljašská treska na karí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 985 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
250 g | Citrony |
20 g | Kari koření |
100 g | Máslo čerstvé |
40 g | Sůl |
1500 g | Treska aljašská |
200 g | Tuk |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 86,5mg |
Draslík | 715,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Kari koření, Sůl, Treska aljašská, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Aljašská treska na karí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a opláchnuté ryby nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme krátce odležet. |
2 | Potom ryby lehce opečeme na části tuku. |
3 | Cibuli nakrájenou najemno osmahneme na zbylém tuku, přidáme kari koření, zastříkneme vodou a vložíme opečené tresky. Dusíme téměř doměkka. |
4 | Před koncem dušení přidáme na zjemnění máslo. |