Slaneček marinovaný
20 min.

Ingredience
- 1kusBobkový list
- 1kusHřebíček
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusCibule
- 4kusySleď čerstvý
- 0,5šálekOlej stolní
- 0,5šálekOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
40 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
507 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Příprava marinády :
- 2Mlíčí prolisujeme, smícháme s olejem, octem a kořením v celku.
- 4Pod tekoucí vodou omyjeme slanečky a poté je uložíme do studené vody na 24 hodin. Vodu párkrát vyměníme. Jako poslední lázeň můžeme použít i mléko.
- 5Po odležení slanečky stáhneme, zbavíme hlavy, vykucháme a vykostíme. Filé můžeme nákrájet na proužky anebo svinout do závitků.
- 6Takto upravené slanečky vložíme do mísy, proložíme na kolečka nakrájenou cibulí, polijeme marinádou z mlíčí a necháme uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.