Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 9874
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Hřebíček
125 ml Ocet vinný
125 ml Olej stolní
5 ks Pepř černý celý
4 ks Sleď čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 284kJ
10% Sacharidy 35 g
55% Tuky 41 g
1% Sodík 24 mg
31% Bílkoviny 17 g

Slaneček marinovaný postup přípravy receptu:

1

Příprava marinády :

2

Mlíčí prolisujeme, smícháme s olejem, octem a kořením v celku.

3

4

Pod tekoucí vodou omyjeme slanečky a poté je uložíme do studené vody na 24 hodin. Vodu párkrát vyměníme. Jako poslední lázeň můžeme použít i mléko.

5

Po odležení slanečky stáhneme, zbavíme hlavy, vykucháme a vykostíme. Filé můžeme nákrájet na proužky anebo svinout do závitků.

6

Takto upravené slanečky vložíme do mísy, proložíme na kolečka nakrájenou cibulí, polijeme marinádou z mlíčí a necháme uležet.

Poznámka

Obměna : Slanečkové řezy můžeme proložit vařenou kořenovou zeleninou. Pro bezprostřední konzum přidáváme do marinády místo oleje kyselou smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept