Slaneček marinovaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaneček marinovaný
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 9874 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Hřebíček |
125 ml | Ocet vinný |
125 ml | Olej stolní |
5 ks | Pepř černý celý |
4 ks | Sleď čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 157,5mg |
Draslík | 668,7mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Ocet vinný, Olej stolní, Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slaneček marinovaný postup přípravy receptu:
1 | Příprava marinády : |
2 | Mlíčí prolisujeme, smícháme s olejem, octem a kořením v celku. |
3 |
|
4 | Pod tekoucí vodou omyjeme slanečky a poté je uložíme do studené vody na 24 hodin. Vodu párkrát vyměníme. Jako poslední lázeň můžeme použít i mléko. |
5 | Po odležení slanečky stáhneme, zbavíme hlavy, vykucháme a vykostíme. Filé můžeme nákrájet na proužky anebo svinout do závitků. |
6 | Takto upravené slanečky vložíme do mísy, proložíme na kolečka nakrájenou cibulí, polijeme marinádou z mlíčí a necháme uležet. |
Poznámka
Obměna : Slanečkové řezy můžeme proložit vařenou kořenovou zeleninou. Pro bezprostřední konzum přidáváme do marinády místo oleje kyselou smetanu.