Argentinská nudlová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Argentinská nudlová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9897 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 g | Nudle vaječné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 43,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Nudle vaječné, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Argentinská nudlová polévka postup přípravy receptu:
1 | Na másle mírně osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku, nudle a vše osmahneme dozlatova. |
2 | Potom přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a vše povaříme asi 5 minut. Přilijeme horký vývar, okořeníme a vaříme, až nudle změknou. |
3 | K polévce podáváme nastrouhaný sýr. |